Alexander Sellerholm og Stine Skagestad skal samarbeide i CIRC-prosjektet
Alexander Sellerholm og Stine Skagestad skal samarbeide i CIRC-prosjektet

Skal jobbe med sirkulære prosjekter

Alexander Sellerholm er det nyeste tilskuddet til Eyde-klyngen og skal jobbe med CIRC-prosjektet. 

Med doktograd i astropartikkelfysikk og kosmologi, erfaring med avfallstrømmer fra kjernekraftverk i Sverige, bakgrunn fra Indonesia og ambassadejobb i Etiopia med forskningsbistand, er svenske Alexander Sellerholm nå klar for å dykke ned i sidetrømsprosjekter i Eyde-klyngen. 

God koblingsboks

-Jeg er spesialisert generalist, og har lang erfaring med byråkratiet. Men jeg har ikke jobbet med prosessindustrien før, så det gleder jeg meg til. Med min blanding av den tekniske erfaringen og det forretningsmessige, passer jeg bra inn som en koblingsboks, tror Sellerholm.

Inntrykket han sitter igjen med så langt, etter et par uker i teamet, er at bedriftene er langt fremme med innovasjon. 

-Folk er opptatt av forskning og utvikling - og det grønne skiftet, og det er noe jeg gleder meg veldig til å jobbe med. Det handler om å skape en holdbar verden for våre barn - og oss, og sirkulærøkonomi er en viktig del av dette. Vi har bare en klode, og ressursene må holde, poengterer han. 

Bred erfaring

Ved siden av Eyde-klyngen, underviser Alexander Sellerholm også litt i realfag på videregående skole og har hatt forelesninger ved Universitetet i Agder. 

- Av erfaring så vet vi at tverrfaglig kompetanse er nyttig, og jeg ser frem til å jobbe sammen med Alexander, sier Stine Skagestad, leder av sirkulær omstilling i Eyde-klyngen.  

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev