Eyde-dagen 2023

Tid: onsdag 29. november 2023 - 09:30 - 15:00 : Eyde-dagen 2023 |
Kun for medlemmer
Sted: Rosfjord Strandhotell, Lyngdal

Onsdag 29. november inviterer vi til årets Eyde-dag. Vi byr på spennende innhold, mingling og mat i trivelige omgivelser på Rosfjord Strandhotell. Registrering, kaffe og mingling fra kl. 08:30 - programmet starter kl. 09:30

Program:



Verden er i rask endring og krever handlingskraft. Hvordan møter vi flere utfordringer samtidig?
EU-kommisjonen forklarer hvordan EU legger fremtidens rammebetingelser gjennom sin nye industristrategi: Industry 5.0 – Human Centric, Resilient and Sustainable Industry. 

Vi får presentert Stockholm Resilience Centre sitt verktøy for å operere innenfor naturens tålegrenser.

Lars Petter Maltby orienterer om den nylige fremlagte ekspertrapporten om norsk omstilling til lavutslipp 2050.
Eyde Y deler sine refleksjoner og utfordrer oss hva alt dette betyr for prosessindustrien.

Hva kan AI gjøre for oss?
Digitalisering er viktig for å få gjennom det grønne skiftet, og bruk av kunstig intelligens har eskalert etter at vi nå kan chatte med AI på norsk.  Vi får høre GE Healthcares og Elkems erfaring med bruk av AI og ny teknologi, samt hvordan Sintef bruker AI i sin virksomhet.

Kritiske råmaterialer
Aud Wærnes fra Sintef presenterer resultater fra 8 års forskning i SFI Metal Production.   Vi spiller inn en podcast om kritiske om råmaterialer, ledet av Gunstein Skomedal, og grunderbedriften Refacture forteller om et av sine prosjekter. 

Dekarbonisering av industrien, CCS
CO2 er industriens gjenværende utfordring etter at de andre klimagassene i stor grad er eliminert. Eramet og Returkraft orienterer hvordan de jobber aktivt med dette og Zero kommer for å fortelle om det store bildet i atmosfæren, og vi får høre om Eyde-klyngens nye tilbud om bistand til bedriftene.

Sirkulære verdikjeder
Ressursene er begrensede, og vi kan ikke fortsette som før med å hente dem ut. Ron Weerdmester som leder EUs satsning på sirkulære hubber blir med digitalt fra Chemelot. Morrow og 3B orienterer om hvordan de jobber med det sirkulære i sin virksomhet, og Eyde-klyngen orienterer om vårt nye prosjekt CIRC. 

Agder – sentrum for norsk industriutvikling. Høye ambisjoner. Har vi nok kraft?
Vi får belyst fremtidig kraftsituasjon ved blant andre medlem av strømsprisutvalget Håkon Thaule (Thema Consulting) og Eramets Kåre Bjarte Bjelland. Fylkeskommunen orienterer om sin strategiske satsing på industri.

 

 

Kontakt

anne@eydecluster.com